Går flyttlasset ut på landet med pandemin?

Sedan några månader tillbaka har det kommit statistik som säger att trenden att storstäderna växer, har brutits. Förut sades det att det kom ungefär en busslast om dagen in till Stockholm från andra städer eller landsbygd. Att vi har haft en stor urbanisering i Sverige är inte alls okänt på något sätt, men att vi har en så snabb ökning av landsortsbor som vill flytta in till storstaden har nog inte varit så känt. Men i och med den senaste pandemin, har trenden att “alla” vill flytta in till Stockholm, ha vänt. Kanske stockholmarna nu istället vill flytta ut till landet?

Jobba hemifrån?

Att kunna jobba hemifrån har gjort att man inte längre måste bo i storstäderna längre. Och om man ändå ska gå där hemma hela dagarna, kanske man längtar efter en fin omgivning? Lika bra då att bo på ett ställe där man kan vara utomhus; odla i sin egen trädgård? Ha nära till naturen och fisket?

Kanske vi alltmer kommer att se att storstadsborna vill ha ett liv ute på landet i stället för inne i städerna. Det har ju blivit så populärt att skaffa hund. Kanske man nästa pandemi vill skaffa en katt, gris, fågel…eller kor?

Vi vill tydligen umgås med djur om vi inte får umgås med varandra? Inte så dumt.

Var på landet vill du bo?

Så om du fick önskar fritt, vart skulle du vilja flytta? De flesta stockholmare som vill flytta ut på landet men som ändå fortfarande arbetar inne i Stockholm, brukar ta fram kartan och leta efter hus med en radie på 20-25 mil från innerstaden. Det innebär att de flesta som vill flytta ut på landet, hamnar i Uppsala-området, Sigtuna, Nyköping, Södertälje, Norrtälje och kanske ute på några av alla de öar som finns i Stockholms skärgård.

Så om du ska flytta, hur väljer du att gå till väga?

Ska du ta hand om hela flytten själv eller ska du anlita en städfirma som gör det mesta åt dig?

Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. Att flytta allt på egen hand, gör att du kan spara en del tusenlappar, men å andra sidan tar det mycket tid att göra allt på egen hand. Det tar tid att packa allt. Att städa allt som det krävs i en flyttstädning kräver sin tid. Eller så kan man anlita en flyttfirma som tar hand om både flytten och flyttstädningen åt en.