Dags för badrumsrenovering?

Bor ni i en äldre bostad? Oavsett om ni bor i en mer gammaldags bostadsrätt, radhus eller i villa så behöver ni renovera badrum då och då, och helst innan det uppkommer skador på badrummet.

Behöver ni byta stammar? Om ni är det minsta osäker så är det bäst om ni kan anlita en rörmokare som utför en rörinspektion åt dig. Det innebär att en rörmokare gå ner i stammarna och inspektera rören med hjälp av en kamera som tar bilder eller filmer inuti rören. Det kan ju hända att ni bara behöver en stamspolning så är rören i gott skick på nytt?

Behöver badrumsrören en renovering?

Är de inte det kan ni alltid göra en relining av badrumsrör. Det innebär att en rörmokare sprutar in plast inuti rören, som sedan härdas med hjälp av het luft. Den heta luften gör så att plasten lägger sig som en hinna inuti rören. På så sätt kan man använda rören som de är, kanske i 20 år till.

Men om det inte går att göra en relining, så behöver ni göra ett stambyte. Det är en ganska kostsam process. Då måste man riva upp väggar och golv för att komma åt rören som ligger under golvet. Dem byter man sedan ut och sedan lägger man på nytt golv, kanske lägger på klinker, och kakel på väggarna. Sedan bör en behörig elektriker komma och dra nya elledningar i badrummet.

Vill du ha golvvärme?

Först efter att alla ledningar och rör är på plats, kan man sedan montera hela badrumsinredningen. Många passar på att byta ut badrumsinredningen och skaffar nya badkar, dusch, toalett och handfat. Det är väldigt populärt att möblera badrum med mer än bara toalett och handfat. Det är populärt att skaffa en mini-bastu, eller en spa-avdelning kanske en massagebänk, några fåtöljer och ett litet soffbord att lägga ifrån sig smink, drinkar eller en bra bok. Letar du efter riktigt duktiga hantverkare för en badrumsrenovering? I så fall kan du alltid googla “badrumsrenovering” och sedan skriva in den ort där ni bor, så bör ni få en hel lista på hantverkare som erbjuder badrumsrenovering på den ort där ni bor.