Är ditt golv utslitet?

Behöver du nytt golv? Är golvet helt utslitet. Trots att man kanske sköter om sitt golv och bonar det varje vecka, så blir även fina golv utslitna efter flera år. Och kanske det är dags att fundera på vilket slags golv som du vill ersätta det utslitna golvet med?

Välj plastgolv med liten prislapp

Liksom linoleumgolv kan du välja plastgolv som går i olika mönster. Plastgolv kan du verkligen lägga överallt utan tanke på slitage, eller oro över att de mister sin färg. Plastgolv Är tåliga och tål vatten, många väljer därför plastgolv i badrum, kök och tvättstugor just därför. Plastgolven går också att tvätta hur många gånger som helst, lättare att tvätta än de flesta andra golv. Även plastgolven behåller sina färger väldigt bra och det är nästan omöjligt att mönster går ur plastgolven. Dessa slags golv kommer också med en billigare prislapp.

Gör golvet retro med linoleumgolv

Linoleumgolv är också väldigt tåliga golv och dessa kan man renovera och slipa om. Dessa kan man välja med olika fina mönster och de behåller sin färg i många år framöver. Oftast ser man marmorerade mönster på linoleumgolv i beige eller grått. Men den som vågar kan välja ett linoleumgolv med schackrutor, med mönster som påminner om trägolv, stengolv och med paisley mönster. I kontor kan linoleumgolv ge liv åt en inredning som kanske är väldigt stilren och som går i samma färger. Väljer du linoleumgolv i fina färger så kan du göra ett riktigt statement.

Populärt med massiva trägolv

Massiva för tankarna till bondesamhället med trägolv, som knakar lite grann när man går över det. Trägolv är väldigt omtyckt, och även dessa slags golv ser vi i många svenska hem. Inredningsmässigt är det finast, näst efter parkettgolv. Dessa slags trägolv är levande och varma golv.

Man kan variera dem med hjälp av olika träslag:

  • furu för ett ljust och fint golv
  • ek för ett mer tåligt och lite mörkare golv
  • teak eller körsbär för ett ännu mörkare golv

Parkettgolv är klassiska

Parkettgolv är alltid fina golv. Parkettstavarna bildar ett mycket levande golv. Dessutom är vi vana vid parkettgolv. Man kan med fog säga att de parkettgolv finns i de allra flesta svenska hem. Parkettgolvet hamnar oftast i vardagsrummet, men varför det? Kanske man vill ha parkettgolv i sina sovrum? Där slits de inte ut lika snabbt som i vardagsrummet. Kanske man vill ha ett vackert parkettgolv i badrum eller kök? Ser man bara till att lackera parkettgolvet riktigt noggrant så kan det hålla i många år också.