Är det miljövänligt att renovera kök?

Nu är det ju många som har blivit medvetna om miljö och de flesta som är medvetna om det försöker ställa om i sin vardag så att de lever så miljövänligt som möjligt. Vi sorterar våra sopor, vi försöker att inte resa med flyg mer än nödvändigt. Vi skaffar elbil istället för att köra med bensin, och den har ju ändå gått upp i pris något helt enormt. Andra saker som vi gör i vår vardag är att skaffa sig solpaneler och blir sina egna elproducenter. Liksom att renovera hemma med det som vi har istället för att bara köpa nytt helt och hållet.

Miljövänlig köksrenovering

Så hur kan man renovera på ett miljövänligt sätt? Ett sätt är att avlägsna all färg på skåp och köksluckor. Slipa om det köksgolv som man har, tapetsera om, och ersätta gamla vitvaror med nya. Just gamla vitvaror är bland det sämsta både för miljön och för elanvändningen. De drar onödigt mycket el. De är farliga för miljön, så att skaffa hem nya vitvaror är bland det bästa som du kan göra just nu för miljön.

Man kan skaffa begagnat också

Det är härligt att få ett förnyat kök. Varför inte skaffa begagnade köksluckor och köksskåp, alternativt måla om de som du redan har. Om du är nöjd med köksinredningen så kan du enkelt måla om dem, eller sprutmåla dem så får du en riktigt fin yta. Du kan enkelt slipa om golvet och tapetsera, renovera fönster, hänga upp nya gardiner, så har du en riktigt fin köksrenovering. Läs mer om fin köksrenovering på: qicon.se/koksrenovering-taby/.